Sectoronderzoek 2020-2021

Heeft de Wet Arbeid in Balans (WAB) in 2020 zijn doel bereikt en daadwerkelijk geleid tot meer vaste arbeidsovereenkomsten? Of is er door de coronacrisis bijvoorbeeld, juist sprake van meer flexwerk? En wat zijn de laatste trends & ontwikkelingen binnen klantcontactorganisaties? Dit en meer is onderzocht in het klantcontact Sectoronderzoek 2020-2021.

Download het Sectoronderzoek 2020-2021 via onderstaande downloadknop. Wij wensen je veel leesplezier.

Wordt ook panellid!
Ben jij een professional in klantcontact? Werk jij op management of bestuurlijk niveau binnen een klantcontact organisatie of als leverancier binnen de klantcontactsector? Wordt dan panellid en draag samen met ons bij aan een slimmere en betere klantcontactsector! Als panellid ontvang je 1 tot 3 keer per jaar een uitnodiging voor een specifiek onderzoek of vraagstuk in de klantcontactsector. De duur hiervan varieert tussen de 3 en maximaal 10 minuten. Dit kan zijn voor het jaarlijkse sectoronderzoek, maar ook voor een onderzoek naar klantcontact diensten of klantcontact technologie. Als panellid ontvang je natuurlijk het onderzoeksresultaat in je mailbox en krijg je soms leuke kortingen en attenties vanuit onze partners.

Over Sectoronderzoek.nl
Sectoronderzoek.nl is hét onderzoek- en kennisplatform voor klantcontactprofessionals uit Nederland en België. Jaarlijks publiceren wij hier het klantcontact sectoronderzoek. Daarnaast organiseert de redactie maatwerk onderzoeken gericht op specifieke vraagstukken uit de klantcontactsector.

Whitepaper download